Aika: Tiistai 21.1.2014 klo 13.00-16.00

Paikka: TUAS-talo, Otaniementie 17, sali AS1, 1. krs

Mitä kuuluu palveluiden tutkimukselle?

Tervetuloa semiakateemiseen ajankohtaisseminaariimme kuulemaan tuoreita tutkimustuloksia Aalto-yliopiston Tolkkua palvelutalouteen: tuoreita näkökulmia tutkimuksesta tiistaina 21.1.2014 klo 13-16. Asiantuntijoina toimivat Tuotantotalouden laitoksen ja BIT Tutkimuskeskuksen tutkijat.

Tilaisuus on suunnattu kaikille palveluiden kehittäjille, tutkijoille, alumneille ja muille aiheistamme kiinnostuneille:

• teollisten palvelujen arvomuodostus

• palveluhankinnan haasteet

• terveyspalvelujen organisointi

• palveluinnovaatiot

Ilmoittaudu mukaan 20.1.2014 asti (https://eage.aalto.fi/?fs/fi/palvelututkimussemi ) ja levitä tietoa myös muille aiheesta kiinnostuneille! Tilaisuus on maksuton.

Iltapäivän ohjelma

13.00 TervetuloaApulaisprofessori Risto Rajala

13:05 Suuntaviivoja palvelullistumiseen:miten jäsennän monimutkaisen palvelutarjooman?
Tutkijatohtori Saara Brax esittelee viitekehyksen, jonka avulla voi vertailla ”integroituja ratkaisuja” ja selkiyttää tuotelähtöisen busineksen rinnalle kehitettävää palvelutarjoomaa.

13.30 Teollisen innovaation elinkaari – kuka kaappaa arvon?
Tutkija Timo Seppälä tarkastelee tuotteen elinkaaren kautta arvomuodostuksen jakautumista valmistuksen ja palvelutoimintojen kesken.

13:55 Mokat ja menestystekijät liiketoimintapalvelujen hankinnassa
Tutkija Mervi Vuori kertoo palveluhankinnan haasteista ja mahdollisuuksista case-esimerkkien kautta sekä esittelee aiheesta uunituoreen kirjan.

14:20 Tauko

14:40 Open innovation in services
Tutkija Puneet Kaur esittelee uudenlaisia innovaatiomalle ja palveluissa kansainvälisen aineiston pohjalta. Esitys on englanninkielinen.

15:05 Terveyspalvelujen organisointi: terveet potilaat, sairaat prosessit?
Tutkimusjohtaja TkT Paulus Torkki vastaa kysymyksiin: Kuinka segmentoin terveyspalveluiden asiakkaat prosessien kysyntä- tarjonta-tekijöiden perusteella? Miltä segmentointi näyttää keskisuuren kaupungin potilasaineiston valossa?

15.30 Onko palvelututkimuksesta lääkkeeksi sote-sektorille? Viisi uutta reseptiä
Apulaisprofessori Anu Helkkula (Hanken) ja TkT Karita Reijonsaari jakavat kansainvälisten huippututkijoiden näkemyksiä palvelututkimuksen suuntaviivoiksi terveyspalveluissa. Mistä teemoista tarvitaan uutta tietoa sote-palveluiden ongelmien ratkaisemiseksi?

16.00 Tilaisuuden päätös

Pin It on Pinterest