Omasairaala Oy on valittu Vuoden palveluteko 2015 -palkinnon saajaksi. Palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Vuosittain jaettavalla palkinnolla Finnish Service Alliance haluaa nostaa esille menestyksekkäitä palvelujen uudistajia ja korostaa palveluinnovaatioiden merkitystä yhteiskunnalle ja yritysten menestymiselle.

Omasairaala Oy on luonut täysin uuden palvelukonseptin, joka saa aikaan radikaaleja parannuksia sekä hoitotuloksissa että asiakaskokemuksessa. Merkittävää on se, että terveydenhoitopalveluihin on tullut taho, jolla on vahva intressi saattaa tapaturmapotilas nopeasti kuntoon ja takaisin töihin. Konseptissa yhdistyy uudella tavalla vakuutusyhtiön ja lääkäriaseman intressit ja palvelut. Tämä on hyvä esimerkki siilojen poistamisesta ja tehokkaasti toimivasta palvelusta. Hoitopolku optimoitu mahdollisimman nopeaksi, mikä näkyy sairaslomapäivien huimana vähentymisenä.

Vuoden palveluteko -palkinto luovutettiin keskiviikkona 18.3. Design Factoryn tiloissa Finnish Service Alliancen vuotuisen päätapahtuman Service Day:n loppuhuipentumana. Palkinnon ojensivat Omasairaala Oy:n ylilääkäri Markus Torkille Finnish Service Alliancen puheenjohtaja Katri Ojasalo ja sihteeri Minna Pura.

Kovatasoisessa kilpailussa myönnettiin myös kaksi kunniamainintaa. Ne vastaanottivat Megaklinikka Oy ja asiakaspalvelun kehittämispäällikkö Marika Järvinen Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä. Megaklinikka on tuonut hammaslääkäripalveluihin täysin uuden palvelukonseptin, jossa asiakas saa hoitoa nopeammin ja halvemmalla ja prosessit toimivat erittäin kustannustehokkaasti. Tällä mallilla on paljon potentiaalisia siirtovaikutuksia myös julkiseen hammashuoltoon. Marika Järvinen on vienyt asiantuntemuksellaan ja innostavalla otteella palvelumuotoilun vahvaksi osaksi Tampereen yliopistollisen sairaalan palvelun systemaattista kehittämistä. Palvelumuotoiluun perustuvia kehittämiskokonaisuuksia on siellä tehty tai tekeillä 25 erilaista. FSA onnittelee lämpimästi kaikkia palkittuja!

Vuoden palveluteko 2015 -kilpailussa palkitut

Vuoden palveluteko 2015 -kilpailussa palkitut

Vuoden palaveluteko-kilpailun voittajaehdotukset tulivat laajalta yleisöltä joulu-helmikuun aikana. Palkitut valitsi FSA:n johtoryhmä.

Lisää valokuvia Service Day 2015-tapahtumasta ja palkintojenjaosta: https://flic.kr/s/aHsk8Nigeo

Lue lisää Omasairaala Oy:n toimitusjohtajan Harri Ahon blogikirjoituksesta voittajan taustoista: http://taloudessa.fi/2015/03/19/sita-saa-mita-mittaa/

Kunniamaininnalla palkitusta Marika Järvisestä ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tehdystä palvelunmuotoilutyöstä lisää täällä.

Pin It on Pinterest