Tampere 15.9.2016

Tampereen Yliopistolla järjestetty Service Day-tapahtuma kokosi yhteen palveluista kiinnostuneet tutkijat, asiantuntijat ja ammattilaiset keskustelemaan ajankohtaisista palveluja koskevista aiheista ja ilmiöistä. Katso tapahtuman esitykset ja kuvat täältä

Tapahtumassa julkistettiin myös Vuoden palveluteko ja Vuoden palvelututkielma -kilpailujen voittajat. Vuoden palvelutekona palkittiin Industryhack Oy sekä kunniamaininnalla Yogaia -digipalvelu kuluttajille.

Industryhack luo suomalaista positiivista energiaa. Se on uudenlainen toimija, joka fasilitoi innovaatioiden syntyä, ”uuden ajan työnvälitystoimisto”. Yritys auttaa suuria yritystoimijoita ketteröitymään. Yogaia on löytänyt uudenlaisia tapoja ylläpitää fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Yogaia saa ihmiset liikkumaan digitaalisten välineiden kautta uudella tavalla ja yritys on skaalannut palvelustaan globaalin palvelun, joka on paikasta ja ajasta riippumaton. Molemmat palkituista ovat tehneet radikaaleja asioita ja saaneet aikaan merkittäviä ja moderneja palveluparannuksia. Ne ovat hyviä esimerkkejä palveluteoista, ei vain ideoista.

Vuoden väitöskirja -sarjassa palkittiin Christian Grönroos hänen elämäntyöstään palveluajattelun ja erityisesti palvelujen markkinoinnin edistämiseksi. Hän on ohjannut urallaan 27 väitöskirjaa, joista 25 on palveluaiheisia. Hankenin emeritusprofessori Christian Grönroos on Suomen siteeratuin tutkija alalla.

Vuosittain jaettavilla palkinnoilla Finnish Service Alliance haluaa nostaa esille menestyksekkäitä palvelujen uudistajia ja korostaa palveluinnovaatioiden merkitystä yhteiskunnalle ja yritysten menestymiselle. Kehittyneissä maissa palveluinnovaatiot ovat kansantalouden kasvun tärkein tekijä.

Kovan luokan puhujat yhteisessä tilaisuudessa

Tämän vuoden Service Day -esityksissä käsitellään muun muassa teollisuuden muuttumista palveluksi, pelialan ajattelua uutena näkökulmana palvelusuunnittelussa, avointa dataa palvelukehittämisen raaka-aineena sekä terveysalan uusia innovaatioita. Pormestari Anna-Kaisa Ikonen avasi tilaisuuden. Manse 2.0 – eli teollisuus palveluna tarjoaa hyvän ympäristön alueelliselle kehittämiselle, esimerkkinä luento Tampereen tulevaisuus – avoimesti ja liinisti. Tapahtumassa julkistettiin ”Virtaa sosiaali- ja terveyspalvelujen johtamiseen” -kirja.

Lisätietoja: Leena Alakoski, Finnish Service Alliancen puheenjohtaja, 050 5908 999, leena.alakoski@laurea.fi

Finnish Service Alliance ry: http://www.servicealliance.fi/ Finnish Service Alliance on lokakuussa 2012 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää suomalaista palvelututkimusta ja lisätä sen soveltamista yrityksissä ja julkisissa organisaatioissa. Yhdistys haluaa vaikuttaa palveluyhteiskunnan kehittymiseen ja parantaa palvelututkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Pin It on Pinterest