Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
9.11.2022
09:00 - 15:00

Kategoriat

KOHTI HYVINVOIVAA TYÖYHTEISÖÄ

Joustavat sotepalvelut lapsuudesta työelämään ja vanhuspalveluihin

 

Finnish Service Alliancen (FSA) tavoite on kehittää suomalaista palveluyhteiskuntaa parantamalla palvelututkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Syksyn perinteisessä Service Day -seminaarissa keskiviikkona 9.11.2022 kokeneet tutkijat ja työelämän tuntijat esittävät uutta tutkimustietoa hyvinvointialueiden käynnistymisen tueksi.

Lähde mukaan seminaariin keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Seminaarissa on varattu aikaa keskustelulle ja tavoitteena on hyödyntää läsnä olevien viisaus FSA:n päämäärien tukemiseksi.

Työterveyslaitoksen johtava tutkija Eveliina Saari kysyy, saadaanko empatialle enemmän aikaa teknologian avulla. Entä millaista osaamista hoitajilta vaaditaan teknologian käyttötilanteissa?

Otsikolla Etänä enemmän – sote-työ uudistuu projektipäällikkö Tarja Heinonen Tampereen ammattikorkeakoulusta kertoo, miten digitalisaatio ja sähköiset palvelut niveltyvät uudistusprosessiin ja johtavat toimintamallien radikaaliin muutokseen.

Lapin yliopisto tutkimusjohtaja, henkilöstötuottavuuden dosentti Marko Kesti avaa uusinta tutkimustietoa työhyvinvoinnista ja tuottavuudesta. Työntekijäkokemuksen QWL-mittauksella saadaan mm. ennakoivaa tietoa työkyvyttömyysriskeistä.

Tutkijayliopettaja Kimmo Vänni Hämeen ammattikorkeakoulusta kertoo digistrategian ja toimintamallien digitalisoinnin merkityksestä. Digitalisaatioon liittyvät myös ihmiskeskeiset robotit, kuten palvelurobotit ja eksoskeletonit.

Työterveyslaitoksen tutkija Vilja Rydman esittää ratkaisuja ikäihmisten kotona asumisen edistämiseen ja kertoo Erasmus-hankkeesta Hyvän elämän opas (QAVAD).

Professori Tarja Pösö Tampereen yliopistosta kertoo, mitä sosiaalityön uudet tutkimukset kertovat lasten ja nuorten akuuteista tilanteista. Tilastot näyttävät mielenterveyden ongelmien kasvua. Mikä on innovatiivisten toimintamallien vaikuttavuus?

Finnish Service Alliance ry on vuonna 2012 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää suomalaista palvelututkimusta ja lisätä sen soveltamista yrityksissä ja julkisissa organisaatioissa. Yhdistys haluaa vaikuttaa palveluyhteiskunnan kehittymiseen ja parantaa palvelututkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

 

 

Service Day -seminaari – KOHTI HYVINVOIVAA TYÖYHTEISÖÄ

Joustavat sotepalvelut lapsuudesta työelämään ja vanhuspalveluihin

 

AIKA   Keskiviikko 9.11.2022 klo 9.00–15.00

PAIKKA           G 18 Juhlasali, Yrjönkatu 18, Helsinki

LÄSNÄ          Sote-alan ammattilaiset, hallinnon jäsenet ja opettajat, tutkijat sekä opiskelijat

Hinta:  Jäsenet 20 €, opiskelijat 15 € (sis. jäsenyys), muut 60 €

 

OHJELMA 9.11.2022

9.00–9.30 Kahvit G 18 Juhlasali

9.30–10.00 Avaus – esittäytyminen – odotukset, FT Esa A. O. Tuominen, Finnish Service Alliancen (FSA) hallituksen puheenjohtaja

10.00–10.15 Enemmän aikaa empatialle? Hoivatyön teknologiavälitteinen viestintä ja työhyvinvointi, Eveliina Saari, johtava tutkija, Työterveyslaitos

10.15–10.25 keskustelu

10.25–10.40 Etänä enemmän – sote-työ uudistuu, Tarja Heinonen, projektipäällikkö, Tampereen ammattikorkeakoulu

10.40–10.50 Keskustelu

10.50–11.20 Työhyvinvointi – tuottavuus, tutkimusjohtaja Marko Kesti, Lapin yliopisto

11.20–11.30 Keskustelu

11.30–12.15 Lounastauko & vuorovaikutus (omakustanteinen)

12.15–13.00 Digitaalisen kulttuurin kehittäminen & case teknostressi, Kimmo Vänni, tutkijayliopettaja, Hämeen ammattikorkeakoulu

13.00–13.10 Keskustelu

13.10–13.25 Eväitä hyvään elämään kotona, QAVAD-hankkeen tuloksia selkeällä suomen kielellä, Vilja Rydman, tutkija, Työterveyslaitos

13.25–13.45 Keskustelu & virvoketarjoilu

13.45–14.15 Hyvän arvioinnin arvo lapsiperhepalveluissa ja lastensuojelussa, Tarja Pösö, professori, Tampereen yliopisto

14.15–14.25 Kommenttipuheenvuoro, Torbjörn Stoor, tj FSKC

14.25–14.45 Keskustelu

14.45–15.00 Yhteenveto, FT Esa A. O. Tuominen

 

 

Mistä tässä vuoden 2022 Service Day -seminaarissa oikein on kysymys? Tarkoituksena on yleistajuistaa tiedettä 1.1.2023 perustettavia hyvinvointialueita ajatellen!

Alustajina ovat kokeneet tutkijat ja työelämän tuntijat:

Eveliina Saari: Millaisiin tarkoituksiin teknologiaa käytetään hoitajien ja asiakkaiden sekä hoitajien ja läheisten välisessä viestinnässä? Millaista osaamista ja toimijuutta hoitajilta vaaditaan teknologian käyttötilanteissa? Saavatko hoitajat lisää aikaa kohtaamisiin?

Tarja Heinonen: Sote-palvelurakenne uudistuu 1.1.2023. Digitalisaatio & sähköiset palvelut niveltyvät uudistusprosessiin tiiviisti ja johtavat toimintamallien radikaaliin uudistustyöhön. Etäpalvelut ja digitaaliset ratkaisut turvaavat sotepalvelujen saannin edellyttäen, että hyvinvointialueille onnistutaan rakentamaan hyvän johtamisen toimivat mallit.

Kimmo Vänni: Digistrategia ja toimintamallien digitalisoinnin merkitys. Digitalisaatio, digitaaliset alustat ja palvelujen integrointi lisäävät työhyvinvointia ja tehostavat palveluita. Digitalisaatioon liittyvät myös ihmiskeskeiset robotit, kuten palvelurobotit ja eksoskeletonit, joita voitaisiin hyödyntää tietyissä tehtävissä. Se edellyttää kuitenkin henkilöiden osaamisen kehittämistä ja uusia toimintamalleja. Perustana kaikelle tälle on organisaatiokulttuuri ja strategia, jotta digitalisaation kehittäminen ei muodostu teknostressiksi.

Marko Kesti: Henkilöstötuottavuuden dosentti avaa uusinta tutkimustietoa työhyvinvoinnista ja tuottavuudesta. Työntekijäkokemuksen QWL-mittauksella saadaan ennakoivaa tietoa työkyvyttömyysriskeistä. Henkilöstöriskeillä on suuria taloudellisia vaikutuksia, mutta riskejä voidaan myös välttää. Jatkossa QWL voidaan mitata tekoälyavusteisesti ja esihenkilöille on kehitetty tekoälyavusteinen työnohjaaja, joka auttaa vähentämään riskejä ja parantamaan tuottavuutta.

Vilja Rydman: Ratkaisuja ikäihmisten kotona asumisen edistämiseen (hoitajille, omaishoitajille ja vapaaehtoisille). Hyvän elämän opas/QAVAD, (Erasmus-hanke, työhyvinvoinnin edistäminen).

Tarja Pösö: Tilastot näyttävät mielenterveyden ongelmien kasvua – etenkin nuorten keskuudessa. Mitä sosiaalityön uudet tutkimukset kertovat lasten ja nuorten akuuteista tilanteista? Mikä on innovatiivisten toimintamallien vaikuttavuus?

 

Ilmoittaudu maksamalla tilille: FSA FI79 7997 7997 1047 37  BIC: HOLVFIHH

Jäsen 20 e, opiskelija 15 e, muut 60 e€

Jäsenmaksu 30 €; Yritysjäsen 150 € tai 500 €

Ilmoittaudu tästä

Pin It on Pinterest